Wat kun je als raadslid met cijfers?

2 november 2022

Wat kun je als raadslid met cijfers?
November, wintertijd, maar ook begrotingstijd! De meeste gemeenten hebben de begroting voor 2023 al in concept klaarliggen voor behandeling in de raad
Tijd dus om je eens goed in de cijfers te verdiepen. Wellicht kon je al even, tijdens de herfstvakantie, in de begroting bladeren. Veel cijfers en statistieken gezien en gedacht: “nu nog even niet, na de vakantie dan ga ik ervoor zitten.”
Welnu…om je een beetje op weg te helpen wil ik een korte workshop aanbieden die je kennis laat maken met de cijfers die achter beleidsvoornemens schuilgaan.
Janny Elhorst is een deskundige op dat gebied. Ze laat je zien dat je, met inzicht in de cijfers, kunt sturen op geldstromen: hoe worden die besteed en waar hebben ze het meeste effect.

We starten online met een pilotworkshop op maandag 14 nov van 19:30 tot 21:00 uur.
Wil je meedoen met die onlinepilot, geef je dan zo snel mogelijk op.
Deze is gratis, maar wel onder de voorwaarde dat je ons vooraf een cases geeft waarover je meer wilt weten en dat je achteraf feedback geeft of de workshop voldeed aan je verwachtingen en of deze geschikt is voor andere raadsleden.

We mikken op minimaal vier deelnemers. Daardoor krijg je alle tijd en aandacht voor jouw case.
Wees er snel bij, wie het eerst komt …… We verwachten veel animo!
Stuur een mailtje naar anitadejong@politiekentraining.nl met de mededeling dat je graag wilt deelnemen aan deze pilot. Je ontvang daarna alle benodigde informatie.

∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇
Je las een blog van Anita de Jong
Wil je meer van deze tips?   abonneer je hier  en je krijgt zodra er weer een nieuw blog uit is deze in je mailbox en het gratis e-book met zes tips voor een verkiezingsdebat. Wil je een effectief en zichtbaar raadslid worden? Kijk dan nog even hieronder naar mijn andere aanbod.

Ben jij effectief  in de Raad?
Mijn online leergang stoomt je klaar. Na drie maanden heb je alle kneepjes van het politieke vak onder de knie en betreed jij vol zelfvertrouwen het politieke speelveld.
Meer weten?

Wil je een raadslid worden dat zich door vakmanschap weet te profileren?
Dan is dit iets voor jou: training Politiek debatteren is overtuigend presenteren en scherp interrumperen.
Meer weten?

Heb jij af en toe een deskundig advies of een sparringpartner nodig? Ik bied je in mijn online coaching een luisterend oor voor als je het even niet meer weet.
Meer weten?

Heeft jouw fractie behoefte aan reflectie over de onderlinge samenwerking en zicht op de toekomst? In mijn teambuildingssessie bied ik je – los van alle politiek inhoudelijke en strategische kwesties-  een maatwerktraining speciaal gericht op jullie vragen en doelstellingen.
Meer weten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?