MIJN KLANTEN

Ik werk met ambitieuze lokale politici die zichtbaar willen zijn voor hun kiezers en optimale invloed willen uitoefenen op de besluitvorming in de gemeenteraad.

Helemaal onderaan hoor je het eens van een ander …

Klantenkring

Of je nu in de coalitie zit of in de oppositie, of je nu wethouder bent of raadslid, fractievoorzitter of commissielid, je bent oprecht betrokken bij je stad of dorp. Vanuit je eigen politieke visie pleit je voor het welzijn van de inwoners in hun woon- en leefomgeving.

Verwachtingen.

Als raadslid heb je een veeleisende functie. Je moet goed je woordje kunnen doen en de pen kunnen hanteren. Je toont initiatief en je weet wat er speelt. Daarnaast moet je kunnen samenwerken en met de media om kunnen gaan. Je krijgt te maken met weerstanden en emoties.

Dat is nogal wat! En dan moet je ook nog verschillende belangen kunnen afwegen, daarover kunnen onderhandelen én de grote lijn vasthouden.

Herkenbaar?

En vind je het gek dat je soms het gevoel krijgt dat je tekortschiet? Maar gelukkig hoef je niet perfect te zijn. Elk raadslid heeft sterke en zwakke punten. Dus jij ook. Natuurlijk kun je aan de slag gaan met het verbeteren van je zwakke kanten, maar het is veel effectiever om je sterke kanten te benutten en te verbeteren. Zoek je persoonlijke stijl en perfectioneer die.

Ik kan je helpen om een zichtbaar en invloedrijk raadslid te worden.

Anita was voor de derde keer aanwezig bij de fractiedag van onze fractie – GrienLinks in Provinciale Staten van Fryslân- in september 2012. Vooraf hebben we onze doelen en wensen kenbaar gemaakt. Anita heeft daar een goed programma van gemaakt.. We hebben opnieuw uitgesproken waarom we in de politiek zitten – erg leuk – en we hebben onze successen en missers benoemd. Heel verhelderend! De sterkte/zwakte analyse bepaalde ons weer eens bij waar we goed in zijn. En we sloten af met de opzet van een concreet werkplan met onderwerpen, acties en personen die het gaan doen. Anita vatte samen, liet iedereen aan bod komen en vulde af en toe aan met theorie om valkuilen en processen duidelijk te maken. Een zinvolle dag, onder deskundige begeleiding en in een plezierige sfeer. Anita’s begeleiding zette een plus op onze fractiedag!

Irona Groeneveld

Wethouder bij gemeente De Fryske Marren

Als fractieondersteuner is het zaak te weten wat er speelt op het politieke vlak voor het maken van politiek correcte notulen. Om dit goed onder de knie te krijgen heb ik samen met mijn mede fractieleden de training Leergang het Politieke Handwerk, gegeven door Anita de Jong gevolgd. Een echte aanrader en Eye-opener voor nieuwe en vastgeroeste raadsleden, commissieleden en fractieondersteuners. Ook perfect als voorbereiding op een carriere als raadslid of commissielid. Het is verstandig je goed te laten informeren en trainen. Wat je nog niet wist leer je en wat je al wist verfijn je door de kennis en ervaring van Anita de Jong. Ik ben er trots op dat ik hieraan heb deelgenomen. Maureen Smith fractieondersteuner Zoetermeer Vooruit.

Maureen Smith

Owner of Smith Training Support & Events

Toen ik als 22-jarige student tot mijn verrassing gekozen werd in de Groninger gemeenteraad heb ik veel gehad aan de cursus voor nieuwe GroenLinks-raadsleden. Anita de Jong was de cursusleider. Met een divers programma liet ze ons kennismaken met alle facetten van het raadswerk. Anita weet door haar eigen ervaring als raadslid wat er allemaal voorbij komt zowel voor als achter de schermen. Tegelijkertijd is het mooie van Anita ook dat ze niet zegt ‘je moet het zo doen’, maar juist veel ruimte geeft om erachter te komen welke aanpak bij je past. Wanneer je iets niet direct begrijpt is Anita met geduld en humor in staat je verder te helpen. Door de cursus heb ik me het raadswerk snel eigen kunnen maken. En daar heb ik in mijn huidige werk als kamerlid ook weer profijt van gehad. Daarom beveel ik Anita van harte aan!

Linda Voortman

Wethouder werk en inkomen, diversiteit, publieksdienstverlening, personeel en organisatie bij Gemeente Utrecht

Na twee jaar in de gemeenteraad, kan het zo maar gebeuren dat je niet meer weet met welk doel je het allemaal ook al weer doet. Anita heeft me geholpen mijn politieke ambities te benoemen en een inhoudelijke focus aan te brengen. De coachingsgesprekken via skype waren prettig en gaven me steeds nieuwe energie om verdere stappen te zetten. Anita brengt rust in de politieke waan van de dag en weet dat je van binnen eigenlijk alles wel weet, maar haalt het samen met jou toch naar buiten.

Gemma Tiedink

Wethouder bij Gemeente Duiven

Ik volg sinds enige tijd een politieke training/coaching bij Anita via Skype. Het werk zowel technisch als inhoudelijk fantastisch. Naast deze hippe manier van communicatie stimuleert Anita mij in mijn persoonlijke ontwikkeling, geeft mij inspiratie en weet altijd van een dilemma voor mij een uitdaging te maken! Ik ben blij dat ik haar op deze manier heb mogen leren kennen en hoop dat er meer mensen de stap nemen om zich te laten inspireren op een wijze waardoor politiek iedere dag interessanter wordt!

Stephanie Vrijkorte

Docent bij CSG Het Noordik, Raadslid Lokaal Dinkelland

Anita heeft meerdere malen een onderdeel in de IPP-cursussen Politieke Participatie verzorgd; een cursus voor inwoners van gemeenten die actief willen worden in de lokale politiek. Anita gaf dan een inleiding over debatteren en ging met de cursisten aan het oefenen. Daarbij sloot zij altijd goed aan op de groep en wist in korte tijd de basisprincipes bij te brengen. Cursisten waren altijd erg enthousiast over dit onderdeel!

Lilian Leeuwenburgh-Stolwijk

Anita is een expert op het gebied van trainingen voor (aankomende) gemeenteraadsleden. Ik overweeg de politiek in de gaan. Met de hulp van Anita heb ik mijn blinde vlekken gezien, erkent en ik kan nu anticiperen op stevige debatten. Anita komt direct tot de kern zonder er al te veel om heen te draaien. Dank je wel!

Jane S. Johansson

Programmamaker x debatleider ÷ spreker = Laakerhuis- het debat in Laak Den Haag sinds 2003

Ik heb bij Anita een training gevolgd van 5 sessies en ik heb daar veel aan gehad. De coaching van Anita helpt mij om als raadslid beter het debat in te gaan. De aanwijzingen en documentatie zijn verhelderend en duidelijk. Deze zijn dan ook meteen toe te passen in de praktijk, dit heb ik als zeer prettig ervaren.

Michel Engelsman

Raadslid bij gemeente Heilo Consulent Agros Re-integratie

Anita is een zeer gewaardeerde collega, met wie het inspirerend werken is. We gaven samen trainingen, onder andere aan teamleiders. Ik heb ervan genoten hoe zij de mensen respectvol uitdaagt om zich open te stellen, ongebaande paden te gaan en koers te zetten.

Johan Goossens

Johan Goossens coaching en advies

Anita heeft mij zeer goed geholpen met mijn kandidaatstelling voor de gemeenteraad en daarna. Anita spreekt uit ervaring en weet waar ze het over heeft. Ze geeft je een zetje in de goede richting en helpt je onderweg om op die richting te blijven. Ze helpt je, met genoeg ruimte voor je eigen stijl. Ik kan Anita de Jong van harte aanbevelen.

Roséanne Timmer – Aukes

Raadslid bij GroenLinks Haarlem

Zin in een  leuke, boeiende en leerzame dag om elkaar als fractiegenoten beter te leren kennen en met elkaar om te gaan? Om van individuele naar groepsverantwoordelijkheid te komen en als team te groeien, laat je dan inspireren en enthousiasmeren door Anita. Afgelopen zaterdag heeft zij ons op  luchtige, persoonlijke en professionele manier handvatten geboden om als team ons fractiewerk te verstevigen. Van harte aanbevolen de training! Met dank aan jou Anita!

SP-fractie Haarlem

Ik heb veel geleerd in het online coachingstraject. Anita heeft mij op een prettige manier geleerd te focussen en concreet te beschrijven wat mijn kwaliteiten zijn en mijn valkuilen. Hoe ik een volgende keer anders kan omgaan om niet in mijn valkuilen te stappen. Concrete opdrachten waar ik kon werken aan mijn ideale werkweek en welke stappen ik nog moet zetten om die week zo goed mogelijk te benaderen. Hoe zit het met mijn energiebalans? Kortom, nuttige en leuke opdrachten die bijdragen aan het concreet maken van je wensen. Ze zet je aan het denken over zaken die je zelf over het hoofd ziet. Nog bedankt hiervoor en succes met de online-coaching!

Karin

 

Bestuurder

Non profit | openbaar bestuur | projecten | interim