Tips verkiezingscampagne gemeente

11 januari 2018

Het is allemaal gelukt en je staat op een verkiesbare plaats op de definitieve kandidatenlijst en dan begint nu de voorbereiding op de verkiezingen.

Deze is tweeledig. In de eerste plaats zal die gericht zijn op het binnen halen van zo veel mogelijk stemmen en in de tweede plaats op de voorbereiding van je toekomstige rol als raadslid. Met name de maanden januari en februari zal het accent komen te liggen op campagnevoeren.

De campagnestrategie zal inmiddels duidelijk zijn en veel activiteiten staan al op de rol.

Lees het lokale verkiezingsprogramma en het campagneplan zodra dat er is. Reken er op dat er een actieve bijdrage van je verwacht wordt en dat je gevraagd wordt voor campagne activiteiten, zoals folderen, bemensen van een verkiezingskraam en spreekbeurten houden op fora en discussiebijeenkomsten. Bekijk waar jij het liefst voor ingezet wil worden en waar je inzet het meeste effect en rendement zal sorteren. Heb je zelf nog leuke ideeën, schroom dan niet om die kenbaar te maken.

Als allochtone kandidaat heb jij een achterban die over het algemeen voor de autochtone kandidaat moeilijk bereikbaar is.

Bedenk van te voren of je hierop aangesproken wilt worden of niet. Een op jouw persoon gerichte campagne behoort tot de mogelijkheden. Als de campagnecoördinatie hier achter staat is er veel mogelijk en zelfs aan te raden zeker als je over een groot netwerk beschikt.

Wil je onderstaande zes tips ontvangen klik dan op het plaatje.

0 reacties

Ook interessant?