Anita de Jong

Vroeger was ik lerares lichamelijke opvoeding,
nu train ik ook – maar dan politici – in het politieke handwerk.
Hoe is dat zo gekomen?
Tja, zo gaat dat soms.
Ik stopte met lesgeven in de gymzaal.
En werd een door de overheid gesubsidieerde emancipatiewerker.
Ik moest ervoor zorgen dat meer vrouwen politiek actief werden.
En nog steeds is dat een van mijn aandachtspunten.

En nu …

Trainer van het politieke handwerk

Als oudercommissielid van de basisschool moest ik inspreken bij de gemeenteraad omdat ze, grr!@#$%, een benzinestation naast de school wilden bouwen. Want als ik boos ben, of enthousiast, heb ik een aardige babbel.

Ik werd hoofdredacteur bij de lokale omroep vanwege die babbel. Daarna heb ik achttien jaar de kiezer vertegenwoordigd als gemeenteraadslid en een korte periode als Statenlid. Die lokale politiek vond ik fantastisch: kreeg je tenminste iets voor elkaar voor de school of je wijk.

Tegelijkertijd zette ik, als medewerker van een landelijke politiekepartij een scholingsinstituut  op met een tienkoppige trainerspool om de gemeenteraadsleden en Statenleden te scholen in het vak van politicus.

Zo gaan die dingen dus. En nu?

Nu leer ik – als zelfstandig ondernemer – aan jou de kneepjes van het vak. Het politieke handwerk dus.
In de tussentijd heb ik mijn rugzakje met aardig wat kennis aangevuld. Ik volgde een opleiding tot mediator en een cursus Deep Democracy. Ik voltooide de leergang ontwerpen en faciliteren van blended trainingen. Nog onlangs volgde ik een basisopleiding voor teamcoaching.
Je zou kunnen zeggen: een leven lang leren is op mij van toepassing.

Als eigenaar van Trainingen voor Politiek & Organisatie

gebruik ik al die kennis en ervaring om debattrainingen en teambuildingsdagen te geven. Ik ontwar politieke conflictsituaties, coach een aantal raadsleden, soms aan de keukentafel, doorgaans op afstand via Skype of Zoom. Vooral veel vrouwen weten me te vinden.
En nu zijn mijn tainingen ook online te volgen.

Waarom zou je met mij in zee gaan?

“De VNG heeft immers prima cursussen en ook online, toch?” “Ja, dat klopt.” Ik maak er in mijn trainingen ook dankbaar gebruik van. Maar wat de VNG níét biedt, is maatwerk en een persoonlijke benadering met veel oefeningen, toegespitst op jouw leervragen.

Mijn jarenlange ervaring gaat samen met een wat gevorderde leeftijd. Mét bijbehorende wijsheid. Én een schat aan ervaring.  Mijn klanten en ik hebben gemerkt dat dat een pluspunt is.
Ik raad je aan het tabje mijn klanten eens open te trekken.